Kategoriat
Yleinen

Taidetta netissä?

Välillä meiltä kysytään, miksi emme paljasta teoksia heti kokonaan netissä. Siksi koska olemme Etsivätoimisto. Haluamme että taide koetaan niin kuten se tulisi kokea ensisijaisesti. Itse, paikan päällä.

Eero Aarnion ja Komugi Andon näyttelyssä on paljon elementtejä jotka jäävät kokematta jos niihin tutustuu vain netin välityksellä. Miltä tuntuu istua maailman parhaassa puuesineessä, kun ryhti suorenee ja sinusta tuntuu että hallitset kaiken. Tai kun näyttelytilassa tuoksuu terva.

Tämän näyttelyn teoksissa mittasuhteet, teosten diaologi toistensa ja tilan kanssa ovat kiinnostavia. Kiinnostavaa on mahdollisuus näyttää teoksia suomalaiselta kansainväliseltä ikonilta Eero Aarniolta, kun toiset teoksista on suunniteltu 1961-67 ja toiset 2019-20. Miten ajattomia ne ovat.

Komugi Andon ”Pieniä tarinoita” Japanista ja Suomesta voi pysähtyä kuuntelemaan laatikon päälle istuen ja tiirailla sieltä sekä installaatiota että koko galleriatilaa palmun katveesta. Useammassa hänen teoksessaan on myös peilejä joiden kautta voit katsoa niin itseäsi, tilaa, kuin toisia teoksia.

Ja kyllä nämä kaikki teokset ovat myös kuvauksellisia ja toimivat todellakin kuvissa ja netissä, mutta mikään ei voita sitä kokemusta kun terva tuoksuu, voit sivellä puuteoksen pintaa, pyörähdellä Pastilli-tuolissa, kuunnella hassuja tarinoita ja uppoutua teosten luomiin suuriin ja pieniin maailmoihin.

Tervetuloa katsomaan ja kokemaan taidetta! Näyttely auki perjantaihin 7.8 klo 19.00 asti.

No, okei, pari kuvaa maistiaisiksi:

Yksityiskohta Eero Aarnion Luolamiehen nuijasta. 2020. Kuva Kuja Studio
Komugi Andon keramiikkakoralleja installaatiosta ”Pieniä tarinoita”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s