Kategoriat
Yleinen

Avajaisten ABC

Komugi Andon Taidenäyttely-avajaisten ABC, jonka hän oli alunperin kirjoittanut maaliskuussa Tampereen näyttelyynsä.

Tämä opas on taidenäyttely-avajaisten aloittelijalle. Taiteilijat ja ammattilaiset voivat kirjoittaa kannustavia kommentteja aloittelijoille.


A) Pitääkö avaijaisiin pukeutua?-Ei.Vissiin on jossain kermapiirissa on tapana pukeutua. Mut normi vaatteet ovat täysin hyvä.Ihan normaalia myöskin tulla keltaliivissa tai koronahaaralissa.


B) Pitääko tuoda kukkia?-Ei. Enää ei ole sellasta pakkoa.Taiteilija voi olla bussilla tai junalla liikkeella ja silloin kukka voi olla tiella. Silloin taiteilija jättää kukan gallerian nurkkaan kuivumaan. Mut jotkut voi tykätä.


C) Pitääko kommentoida taiteesta jotenkin fiksusti?-Ei.Joko tykkäät tai et. Ei sinun tarvitse kommentoida jos et haalua. Voi ihan hyvin puhua vaan säästä.


D) Miten kauan tilaisuus kestää?-Taiteilija pönöttää yleenssä 2tuntia. Avajaisten ammattilaiset tulee viimeisen tunnin sisällä.Kävijä voi alle 5minuuttissakin lähteä pois, kukaan ei huomaa mitään.


E)Mitä tehdään avajaisissa? Hölistetään, tutustutaan ja napostellaan(Jos tarjolla on jotakin. Riippuen taiteilijan budjetista ja tilan omistajan mielipiteestä) ja yritetään katsoa sivusilmällä teoksia. Oot vaan normaalisti. Mut älä tuu liian nälkäisenä, jänöisenä tai kiukkuisena. Silloin kaikki mitä sieltä saa on pelkkää plussa!

Kuvissa keramiikkakukkia ripustusvaiheessa Komugi Andon Unessa kävelyllä-installaatiosta. (Etsivätoimiston galleristit rakastavat kukkia, ensin ne ovat sisällä ja sitten ne saavat vielä aina jatkoaikaa gallerian edustalla ränsistyen. Mutta kuten Komugi kirjoittaa, ei ole mitään pakkoa tuoda kukkia taiteilijalle/gallerialle tms. avajaisiin.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s