Kategoriat
Yleinen

Maalattuja kosketuksia

Neljännessä näyttelyssään TAIDEGalleria Etsivätoimisto esittää maalauksia, installaatioita, valokuvia sekä videoteoksia isolta taiteilijajoukolta. Kyseessä on someilmiö KORONANKOHOTTAMAT –  monitaiteinen taideprojekti.


Ilmiön aloitti Juha Jokelan ’Koronahamlet’, jossa 37 näyttelijää esitti ehkä maailman teatterihistorian tunnetuimman monologin. Tämä innoitti Anna Krogeruksen luomaan moniosaisen teoksen ’19 kiellettyä kosketusta – ja vähän yli’ Siinä teatterialan ammattilaiset yhdessä kirjailijoiden kanssa loivat monologeja ja runoja videoteosten muotoon joita syntyi lopulta kaikkiaan 35. 11.5. käynnistyi toinen teossarja ’19 laulettua kosketusta – ja vähän yli’.


”Katsojaluvut ovat olleet hurjat. Muutamassa viikossa esityksiä on katsottu enemmän, kuin isossa teatterissa käy vuosittain katsojia! (Tämä ei ole kilpailu, pelkästään oivallinen tapa konkretisoida näiden esitysten saamaa näkyvyyttä.) Yleisöä on siis valtavasti.”    Janne Auvinen


Seuraavaksi teossarja toteutettiin tanssijoiden kanssa ja viimeisenä toukokuussa näyttelyssämme oleva kuvataiteilijoiden ja säveltäjien työpareina toteuttama 12 MAALATTUA KOSKETUSTA.Galleriassa on esillä seitsemältä taiteilijalta teoksia, joiden syntyprosessin näet myös galleriassa esillä olevista videoteoksista. Lisäksi esillä on viiden muun kuvataiteilija-säveltäjä- työparin videoteokset tästä sarjasta.

”Luokse kuvaa nimensä mukaisesti kurottelua toisten luo. Tummat verhot peittävät näkymän, mutta samalla niihin kuvatut ihmiset täyttävät tyhjän ikkunasta avautuvan kadun. Työskentelimme Tero Heinämäen kanssa lähettämällä pitkin työpajaviikkoa video- ja ääniklippejä toisillemme selittelemättä sen tarkemmin, mitä niissä tapahtui tai mitä tulisi tapahtumaan. Tiheästi ja vastavuoroisesti lähetetyt materiaalit muovasivat työskentelyämme, teosta tehdessä kurottelimme myös toistemme luo. Videon leikkaaja Jonna Wikström oli myös alusta asti aktiivinen osa ryhmämme sisäistä dialogia, joka puheen sijaan käytiin kokonaan visuaalisen materiaalin, musiikin ja hieman myös kirjoitettujen viestien avulla. ”  Outimaija Hakala

Näyttely on auki vain sunnuntaihin 19.7 asti. Päivittäin klo 13-19.00. Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s