Kategoriat
Yleinen

Kolmas näyttely avautuu

“Pakko piirtää!” Avajaiset LA 26.7 klo 17.00—-

Kolmannessa näyttelyssämme esittelemme kolme intohimoista piirtäjää. Yksi taiteilijoista on tehnyt piirtämisestä itselleen ammatin, toinen nuoresta iästään huolimatta omaa jo tunnistettavan, hauskan tyylin ja hienon viivan ja kolmas piirtää kaiken aikaa huomioita mille tahansa materiaalille minkä käsiinsä saa ja mikä aika “oikealta” työltä jää.

Karstein Volle on Norjassa syntynyt mutta jo 20 vuotta Suomessa asunut taiteilija, sarjakuvantekijä, kuvittaja ja rockmuusikko. Hänen uusin teoksensa Pandemic Mindmap tulee installaationa esille galleriassamme. Se on 90-sivuinen teos joka alkoi syntymään koronakevään aikana ja valmistui viime viikolla. Siihen kytkeytyvät niin maailman tapahtumat, arkiset oivallukset kuin syvälliset pohdinnat kuolemasta, lapsuudesta ja nuoruudesta.
“ I had no idea that the story would go as deep as it did. My main idea was to rid myself of the overthinking that sabotage a huge amount of my projects by working completely spontaneously.”

Tällä hetkellä Karstein Vollen teoksia on esillä myös Artsin Taidemuseon “Kuvanvapaus”- näyttelyssä. Karstein Volle on julkaissut useita kirjoja ja levyjä ja tehnyt kuvituksia useille julkaisuille kuten mm. Le monde diplomatigué, HS, Yle ja Into-Kustannus. Syksyllä häneltä julkaistaan teoksia kolmella kielellä. Avajaisissamme soittaa Karstein Volle ja The Telomeres, joka on juuri viime viikolla julkaissut uuden albumin. Uusinta (100 kpl rajoitettu painos)vinyylia on myynnissä Etsivätoimistossa. Levyn mukana tulee A2-kokoinen juliste ja jääkaappimagneetti, hinta 30€.

Tuuli Hakkarainen on nuori taiteilijanalku Lammilta. Hänet bongasi toinen galleristimme instagramin uuvuttavasta huonon taiteen tulvasta. Tuulin särmikkäät huomiot ihmisyydestä ja loistava viivan ja värinkäyttö iskivät hienosti tajuntaamme ja tiesimme että haluamme hänen töitään esille.


“Teen taidetta koska asioiden ja tarinoiden pitää päästä ulos minusta. Kevyempi olo tulee kun kertoo siitä, millaisia unelmia on ja minkä suurten kysymysten kanssa on kamppaillut. Usein kaikista helpottavinta on kuitenkin pienten tarinoiden kertominen, kuten kuinka on syönyt monta purkillista oliiveja viime aikoina. Nuoruus inspiroi. Ei sellainen kaunis ja hehkuva vaan hauskaa pitävä, epävarma ja ruma nuoruus, mitä itsekin elän.

Veikkolalainen Antti Help piirtää päivittäin ja materiaaliksi käy mkä tahansa mihin kynä tarttuu, lisäksi hän piirtää digitaalisesti ja päivittää teoksiaan esille instagram-tililleen. Hän rakastaa sarjakuvia kuten me etsivägalleristitkin ja seiniämme koristaakin lukuisat talteen pelastetut Antin tekemät piirrokset milloin nenäliinoihin tai paperin palasille tehtyinä. Tämän doodlen Antti teki kun toinen galleristietsivä oli kolme tuntia (taiteilija oli tullut mukaan lauseella ”Se on pikku juttu, 15 min…) tahkonnut kuvista painokelpoista materiaalia t-paitoihin:

Tämä kolmikko edustaa hienosti sitä kaiken kuvataiteen pohjaa, piirtämisen pakkoa ja mitä sillä voi tehdä kun sen hallitsee.

Galleriassamme on myynnissä taiteen lisäksi myös Karstein Vollen sarjakuvia ja levyjä, Tuuli Hakkaraisen taidepostikortteja sekä Antti Helpin julisteita. Lisäksi kaikkien taiteilijoiden teoksista on teetetty myyntiin pieni erä taide-t-paitoja. Ota käteistä mukaan!

Alla Tuuli Hakkaraisen ”Yöpalalla” 2019 – taidepostikortti. Tuuli signeeraa avajaisissa kortteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s