Kategoriat
Yleinen

Toinen näyttely avautuu

Panos Balomenoksen ja Joel Slotten teokset ovat nyt ripustettu. Ja ne näyttävät upeilta. Oli kiinnostavaa teoksia noutaessa keskustella taiteilijoiden kanssa teosten taustoista. Kummatkin taiteilijat työskentelevät hitaasti ja tutkien niin aiheita kuin välinettään. Panoksen teoksissa kerrostuvat kollektiiviset kertomukset ja vaatii taiteilijalta suurta paneutumista kiteyttää se valtava määrä tietoa yhteen kuvaan. Teoksia voi ihailla myös niiden taitavasta toteutuksesta. Vesivärit, huh!

Panos Balomenos yksityiskohta teoksta:  ”Nomisma 0,00″, 2019. Vesivärit ja lyijykynä paperille. 75 x 105 cm.

Mutta syventyessä lukemaan myös ajatuksia ja tekstejä niiden takana ne antavat katsojalle huimasti pohdittavaa. Teoksissa kiteytyy hienosti tämän hetkinen maailmantilanne. Raha, valta, tieto ja niiden jakaminen tai jakamattomuus.

Joel Slotte maalaa tavalla joka ei ole tyypillistä tällä hetkellä Suomessa. Figuratiivisuus ja esittävyys ei aina saa tukea taidekouluissa. Mutta viime näyttelyiden perusteella Joel Slotte on onnistunut tavoittamaan katsojat ja keräilijät ja vanginnut maalauksillaan ainakin meidät Galleristietsivät. Niiden tunnelmiin voi uppoutua pitkäksi aikaa. Ne on psykologisia mutta myös hauskoja. Joelin lanseerama ”Duunarideathmetalli” näkyy logoina joissakin maalauksissa.

Joel Slotte yksityiskohta teoksesta ”Tarkkailija pihlajan alla” 2019-20. Öljyväri kankaalle, 61 x 50 cm.

Vaivautuneet tyypit treffeille menossa tai sivustakatsojat jotka yrittävät esittää rentoja. Tässä näyttelyssä on esillä myös aivan uusi teos jolla ei ollut ripustettaessa vielä nimeä. Siinä on päättäväisen näköinen tyyppi jonka aikeita voi vain arvuutella.

Taiteilijat ovat molemmat paikalla avajaisissa ja luulemme että he kertovat mielellään teoksiensa taustoista. Tervetuloa tänään lauantaina klo 17.00 alkaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s