Kategoriat
Yleinen

Maalauksista musiikkia

AARNISEPPÄ-yhtye on julkaissut KEVÄÄN ENSIMMÄINEN KÄRPÄNEN tuplavinyylin, jossa on myös latauskoodi mukana mp3 toistoon. Teosta on valmisteltu kaksi vuotta ja siitä on tehty nyt erittäin rajoitettu 100 kpl painos. Levy on avattava gatefold, jossa kansitaiteesta vastaa tämän hetken yksi arvostetuimmista nuorista taiteilijoista Joel Slotte joka oli myös Etsivätoimiston toisen näyttelyn toinen taiteilijamme. Layoutin on tehnyt valtionpalkinnon saanut Elina Warsta. Aarnisepän logon on piirtänyt kuvanveistäjä Riku Riippa.

Äänen laadusta ei ole tingitty vaan miksauksen ja masteroinnin on huolella tehnyt Tommi Peltola. Lopullinen vinyylimiksauksen on tehnyt Jaakko Viitalähde/Virtalähde Mastering.

Aarniseppä tuottaa orgaanista, kokeellista musiikkia, jossa on vaikutteita progesta, ambientista, elektronisesta musiikista, jazzista, kamarimusiikista ja musique concretesta. Lisäksi käytetään kenttänauhoituksia. Aarniseppä/Jyrki Portin soittaa itse teoksessa analogisia, modulaarisia sekä putkirakenteisia, käsinrakennettuja syntetisaattoreita. Myös itse tehdyt vanhat paimensoittimet mukana kuvassa sekä erilaiset percussiot. Hän on tehnyt myös kenttänauhoituksia.

Aarnisepän kanssa soittaa arvostettuja musiikin tekijöitä mm. Sid Hille(theremin), Tuomas Rounakari( Sanquil Tap), Pekka Hietalahti(kontrabasso), Seppo Istukaissaari(käyrätorvi), Tommi A Peltola(patarummut ja percussio) Ville Riippa(syntetisaattori), Tommi Peltola( bassohaitari ja syntetisaatttori) ja Antti Hokkala(sähkökitara). Jan Eerala on tehnyt upeita kenttänauhoituksia. Kevään ensimmäinen kärpänen on Aarnisepän viides julkaisu. Lisätietoa levyn tekemisestä voi lukea tästä artikkelista.

Albumilla on kuusi teosta jotka ovat saaneet innoituksensa kuvataiteesta. Levyllä on kappaleet jotka pohjautuvat Joel Slotten, Ellen Thesleffin, Veikko Vionojan, Reidar Särestoniemen, Salvador Dalin ja Pablo Picasson maalauksiin. Meillä on gallerialla vielä kaksi levyä jäljellä, joten jos haluat itsellesi oman kappaleen tästä kuvataidetta ja musiikkia yhdistävästä taideteoksesta niin laita sähköpostia galleria.etsivatoimisto@gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s